Élek. Túl az egy hónap tesztelésen ez sokak szerint igen jó eredmény. Pár nap kihagyással sikerült kitartóan megennem-innom a legmagasabb ORAC (antioxidáns) értékű fűszerekből annyit, amennyi állítólag a javasolt adag húszszorosa. A felsorolás az előző beszámolókban megtalálható, ennek linkjeit csatoltam.

Tapasztalat. Elsődlegesen az, hogy a legnagyobb boldogság, hogy többet ilyen következetességgel nem fogok ennyi fűszert elfogyasztani, mivel az ízük ilyen töménységben rettenetes. Egészségileg nem érzek, nem tudok pozitív változásról beszámolni. Az a minimális érzet, amit már írtam, hogy valamennyire csökkenti az étvágyat ez a fűszerkeverék, bár önmagában a mennyiség majd egy étkezésnek felelhet meg (~10 dkg + a 4 dl gyümölcslé, amibe kevertem).

Vérképem rendben, vérnyomásom 110/70, pulzus nyugalmi állapotban 45-50 között. Tehát érdemi változást nem sikerült elérnem – hacsak azt nem nézem, hogy nem romlott az állapotom ennyi antioxidáns bevitelétől. Napi edzéseimben is sikerült ismét a rendszert felépíteni, erőnlétem kiváló, fizikailag jól érzem magam. Alvásidőm fele átlagosan a mélyalvás, az éjszakai nyolc óra többnyire összejön. Ízületeim nagyszerű állapotban, ez koromnak szinte ellentmondó.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy évek óta bármely betegség előjele esetén (nátha, gyulladási fájdalom), következetesen a kurkuma-gyömbér kombót ittam, ami egy-egy evőkanálnyi fűszerport jelent a nevezett termékekből, illetve 2-5 grammnyi C-vitaminnal megfuttatva a keveréket. Ezzel mindig sikerül elérni, hogy se az influenza, se egyéb tünet ne terítsen le. Mivel nem sok gyors felszívódású szénhidrátot eszem, közel 10 éve, így azok gyulladás serkentő hatása sem érvényesül – cukor, liszt és ezek bármely formája.

Elfogyott közel 3 kilónyi fűszerkeverék az elmúlt hónap során, ez egy nagykonyhai mennyiségnek felel meg.

Gondolkozom azon, hogy mi legyen a következő teszt, amit kipróbálok, de most pár hónapot ilyen tekintetben kihagyok…

http://myhealth.reblog.hu/emberkiserlet---orac-antioxidansok-001

http://myhealth.reblog.hu/emberkiserlet---elso-fazisok

http://myhealth.reblog.hu/orac-antioxidans-kiserlet-masodik-fazis