Ahogy a korábbiakban jeleztem, belekezdtem az ORAC értékek hatásának tesztjébe. Teszem ezt saját magamon, mivel így a legbiztosabb a visszajelzések értékelhetősége, illetve reménykedem abban, hogy a tapasztalatok az egészség irányába mutatnak.

Összekevertem a legmagasabb ORAC értékű fűszereket, anyagokat (porok):

Szegfűszeg, oregano, bazsalikom, kurkuma, gyömbér, chili, fekete bors, fahéj, kakaó – arány közel azonos az egyes termékek vonatkozásában – fekete bors, chili, fahéj kevesebb.

Egy jó nagy, közel négy literes műanyag edénybe tettem, ami légmentesen zárható. A „késztermék” illata nem rossz...

Kóstolás:

3-4 dl gyümölcslébe tettem három igen púpos evőkanálnyit (~70-80 g) – kb. délelőtt 11 körül -, és ezt kevertem össze. Állagra a híg főzelék jelleget adja, inni elég sűrűnek tűnik, és az illat már nem annyira vonzó. De az akarat diadalmaskodik, és azzal a technikával, ahogy a víz alatt úszva zárjuk az orrunkat (garat), egy lendülettel megittam a keveréket. Nem egyszerű így sem! Íz érződik utána is, egy fogmosás nem ártott. Kicsit csípős is, a gyomrom azonban megértően fogadja, nem jelez problémát. Vasárnap volt az első nekifutás, a hétfői és keddi csomag is könnyedén lement, de nem mondanám, hogy lelkesen várom az újabb adagot.

Tapasztalat:

Korai bármit mondani, azonban kicsit dinamikusabbnak érzem magam, ami örömteli, mivel van dolgom bőven. Másfelől pedig az az érdekes, hogy kevésbé vagyok éhes! Eleve terveztem diétát is, amitől tartottam kissé, de úgy tűnik, ezzel sem lesz gond! Korábban a vacsora (késő délutáni evés) volt hangsúlyos, három napja azonban 4-5 óra körül már nem is gondolok az evésre. Ennek azért kiemelten örülök, remélem ez tényleg a fűszerkeverék egyik hatása (mellékhatás)! Napközben még 20-25 g-nyi lenolajat is elfogyasztok, ez vehetjük kiegészítésnek.

Az egy hónapnyi teszt nem tűnik kivitelezhetetlennek, bízom benne, hogy egyre pozitívabb megéléseim lesznek, amit persze közvetítek. Amennyiben a blog megszakadna, azt lehet jelzés értékűnek venni...

Az alapok: http://myhealth.reblog.hu/emberkiserlet---orac-antioxidansok-001