Kissé szaggatott napokon vagyok túl, amibe ok okozati összefüggéssel egy enyhe nátha beköszönt. Ez egy lendületes és ezzel együtt járó poros takarítással, költözéssel párosult, a beszívott por pedig a padlásról származott, penésszel, egyebekkel (egérnyomok a könyveken, bőven!). Közben kissé visszafogottabban ittam a keveréket, kb. a fele mennyiséggel – szegfűszeg, oregáno, bazsalikom, kurkuma, gyömbér, fahéj, chili, fekete bors, kakaó -, mert a délutáni adag helyett ennem is kellett.

Azt eredménynek tudom be, hogy a nátha nem gyengített, láznak nyoma sem volt, kis köhögés és orrfújás érkezett menetrendszerűen reggelente. Napközben ez is eltűnt.

Most harmadik napja újra a közel 100 g-nyi fűszerkeveréket eszem (iszom gyümölcslében elkeverve), aminek az elméleti ORAC antioxidáns értéke megközelíti a 100.000-et. Ez a húszszorosa a szükséges mennyiségnek.

ORAC érték antioxidáns fűszerek kurkuma gyömbér

Általános fizikai, szellemi változást nem észlelek, egyedül az étvágycsökkenés észrevehető, de ennek örülök is. Este 9-10 körül leragadó szemmel álmos vagyok, 2 perc alatt elalszom, és a fitnesz óra szerint átlagosan 4-5 óra a mélyalvásom. Reggel 5-6 körül nagyon éberen és frissen, lendülettel ébredek, teljesen kipihenten!

Természetesen az egy hónapot végig fogom csinálni, de már most feltételezem, hogy a túladagolásnak nincs igazán érdemlegesebb hatása, a felesleget kiüríti a szervezetem.

Úgy érzem, hogy később valami nagyobb kihívást kellene bevállalni, majd töröm a fejem, hogy mi legyen az…

http://myhealth.reblog.hu/emberkiserlet---elso-fazisok

http://myhealth.reblog.hu/emberkiserlet---orac-antioxidansok-001