Tökmag - mindig hatásos?
2018. 09. 24. 13:37Kommentek (0)
Kétségtelen, hogy nagyon hasznos tápláléknak tekintjük a tökmagot, azonban sajnos ennek is vannak mellékhatásai, amivel néha számolni kell. Melyek lehetnek ezek?
1. Gyomorfájás
A tökmag nagymennyiségben történő fogyasztása...
Arzén a rizsben?
2018. 09. 17. 11:50Kommentek (0)
Kevesen tudják, pedig érdemes lenne erre is figyelni, hogy a legtöbb rizsnek sajnos igen magas a szervetlen arzén tartalma. Ennek oka a korábban használt növényvédő szerek, illetve vízzel árasztásos termesztés révén az arzén...
A lenolaj és előnyei
2018. 09. 08. 12:08Kommentek (0)
Korábban az Omega zsírsavak hatásáról olvasva többször próbálkoztam a halolajak (pl. „csukamáj olaj”) fogyasztásával, de ez egyfelől embert próbáló feladat, másfelől pedig sajnos a testszagot is befolyásolja...
Az ízületi gyulladás és D-vitamin
2018. 08. 30. 16:44Kommentek (0)
Új kutatások azt mutatják, hogy bizonyos extra D-vitamin bevitele létfontosságú lehet bizonyos ízületi gyulladásos tünetek enyhítéséhez.
Az ízületi gyulladás – arthritisz - autoimmun betegség, amely igen sok...
Csírák a táplálkozásban - zsázsa
2018. 08. 14. 10:44Kommentek (0)
A zsázsa, vagy vízitorma szintén igen könnyen és hatékonyan csíráztatható növény. Apró magjai a víz hatására a mustárhoz, lenhez hasonlóan kissé zselésednek, és nagyon hamar elkezdenek hajtani. Két sziklevele gyorsan...
Utolsó kommentek