Felhívásomra egy elszánt életmódváltó jelentkezett, és ő is saját példájával igazolja, hogy a siker fejben dől el! Falusi Gábor 185 kilósan határozta el, hogy változtat életén, amit négy (!) éve következetesen betart. A felesleges kilókat le lehet adni, de a legnehezebb az, hogy az elért súlyt meg is tudjuk tartani. Gábor az alábbiakban mutatkozik be, és mondja el módszerét, céljait:

Fiatalon milyen alkatú voltál?

Fiatalon se voltam vékony, sőt már akkor is „kerek” voltam, ezért sok bántást kaptam iskolás éveim alatt.

Hogyha túlsúlyos, akkor abban milyen módon játszott szerepet az evés?

Igazán a hízásom akkor indult el, mikor kikerültem az iskolából és elkezdtem dolgozni. Minden hétvégén pizza, főleg este. Cola, chips. Volt, hogy megettem a családi pizza felét is. Hát ezek a dolgok nem igazán alakbarátok Sajnos emellett a mozgás se volt meg, bár 18éves koromig bicikliztem, de csak néha. Mondhatom azt is, nagyon fontos szerepet játszott az életemben az étel. Az utolsó időszakban sajnos este voltak a fő étkezések, és akkor kenyérből volt, hogy fél kilót megettem.  

Korábban sportoltál?

Még testnevelés óráról is felmentést kértem. A biciklizésen kívül nem sportoltam semmit.

Hogy élted meg később a túlsúlyt?

Az zavart a legjobban, hogy nem tudtam ruhát venni magamnak normális ruhaboltban. Soha nem láttam magam annyira kövérnek, hogy az zavart volna. Bár azért az utolsó időszakban már nem voltam moziban sem, pont azért, mert nem fértem bele a székbe, illetve meg kellett néznem melyik kávézóba megyek, elég nagyon-e ott a székek. Szerencsére egészségügyi probléma még nem jelentkezett.

Többször próbáltál fogyókúrázni?

Legelőször 14 évesen voltam edzőteremben Szombathelyen. Nem tartott sokáig, 1 hónapig jártam. Ahová most járok edzőterembe, ott van az az edző, aki 14 éves koromban is az edzőm volt. 

Mi volt a "végső lökés"?

Volt egy 7 éves kapcsolatom, ami 2014. júniusában véget ért.

 

Milyen ütemben fogytál, és ehhez milyen ételeket ettél?

Még szakítás előtt elgondolkoztunk akkori párammal, hogy kellene változtatni az életünkön, mivel velem együtt ő is felszedett pár kilót. Mikor szakítottunk teljesen meg voltam zuhanva, és akkor határoztam el, változtatok az életemen. Vettem egy biciklit (gondoltam régen se volt gondom a nagy távokkal, most sem lesz) elkezdtem tekerni. Az utca ahol lakom, kb, 1,5 km hosszú, és bizony a végétől visszafordultam, de nem érdekelt, nem adtam fel, a következő nap is megpróbáltam. Vele párhuzamosan elhagytam a reggelit, és a vacsorámat is kicseréltem egészségesebbre, salátát és csirkemellet ettem (Most már tudom a reggelit nem szabad elhagyni!). A távokat szépen növeltem, a nyár végére már 15 km-t is letekertem. Szeptember elejéig sikerült leadnom 35 kg-t! Jött az ősz, sajnos akkor a biciklizésnek vége szakadt, így elmerészkedtem edzőterembe. Hát nem volt egyszerű! Mindenképpen személyi edzőt szerettem volna, de úgy voltam vele, aki először odajön hozzám őt választom. Szerencse vagy nem, Süle Szilvia személyi edzőt „kaptam” (azért az elején nagyon zavarban voltam). Heti 2-3x mentem. Fél évig szinte mást nem csináltunk, csak saját testsúlyos edzéseket és kardiót. 2015 év elejére leadtam még 40 kg-t! Most már más edzőm van, inkább az izomépítésre mentünk rá, viszont a mai napig biciklizem, most már a 70-80 km-4 naponta. Étkezésnél már odafigyeltem a reggelire és a vacsorára is. Minden étkezésnél ettem salátát, zöldséget. Elkezdtem magamnak sütni a kenyereket. Próbáltam követni a bevitt és a leadott kalóriákat is. Üdítő helyett vizet kezdtem el inni. 14 óra után már gyümölcsöt sem ettem. Sokszor alig vártam a vacsorát, mindig kísérleteztem, hogy tudnám jobban elkészíteni a salátákat.  

Jelenleg milyen a közérzeted, egészséged?

Normális vérnyomásom és nem szuszogok már egy kis mozgástól.

A környezetedben élők hogy élték meg a sikeredet?

Szüleim először nem igazán hittek bennem, de a végére már ők is megnyugodtak. Mivel viszonylag gyors volt a fogyás, volt, hogy nem ismertek meg, ez mondjuk néha vicces volt.

Biztos vagy magadban, hogy ezt már tudod tartani bármeddig?

Mivel nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam, igen úgy gondolom, bármeddig meg tudom tartani. Nem azt mondom, hogy nem eszek semmi „hizlalót”, de mellette ott a mozgás is. Próbálok heti 3-4x sportolni, mellette hétvégén biciklizni. Tényleg eljutottam arra a szintre, hogy hiányzik már a mozgás.

Másoknak is tudnál segítséget nyújtani?

Igen, tudnék, főleg tapasztalatokkal, kitartással. Nem kell csodadiéta, tabletta. Kis odafigyelés és mozgás! Kezdésnek már ez is elég.

Gábor sikere biztos inspiráló. Aki szeretné felvenni vele a kapcsolatot, hogy tapasztalataival segítsen, az a gabor.falusi@vasepvill.hu email címen teheti meg.

Én pedig várom a további történeteket, amelyek a sikereket mutatják be, hiszen sajnos nagyon sokan vannak, akik túlsúllyal küszködnek. Számukra fontos, hogy az eredmények igazolják az elhatározást. Kérem azokat, akik örömmel osztják meg tartós súlyleadásukat, a kindl.gyorgy@gmail.com címre küldjék el jelentkezésüket!


Sok sikert, Gábor gratulálok az eredményhez!