2. Cayenne bors ízületi fájdalom ellen

Számos tanulmány kimutatta, hogy a cayenne borsban található kapszaicin csökkentheti a fájdalmat és javítja a károsodott mozgáskészséget, amely a reumás ízületi gyulladáshoz és osteoarthritishez társul. A cayenne bors javítja a P-blokkoló képességét a kapszaicin azonnali hatásával, mellékhatásmentes mentesen az ízületi fájdalomra.

Recept:

3 közepes cayenne paprika, vagy 5 g porított cayenne bors

1 dl olívaolaj

Szűrő

Körülbelül három közepes cayenne paprikát aprítsunk fel (vagy a porított változatot), és helyezzük vízfürdőbe 1 dl extraszűz olívaolajba, és alacsony hőmérsékleten melegítsük. 1 órán keresztül melegítjük, majd az elegyet hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni. Kis lyukú szűrőn át egy üvegedénybe vagy edénybe töltjük. Sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolhatjuk, és a fájdalmas részt masszírozza kis mennyiségű olajjal két-három alkalommal naponta.

3. Cayenne bors a fogyásért

A kutatások azt mutatják, hogy bár a mechanizmus nem teljesen ismert, a cayenne borsban található kapszaicin jelentősen csökkentheti az étvágyat és az energiafelvételt. Ez azt jelenti, hogy az egészséges táplálékkal és az aktív életmóddal együtt, a cayenne bors kiváló segítséget jelenthet a nehezen leadható súlyfelesleg elvesztéséhez.

Nincs igazi "recept", amit érdemes lenne megcsinálni - egyszerűen csak több cayenne borsot (egész vagy szárított) tegyen az ételbe, vagy találjon magának egy jó cayenne borsot vagy kapszaicin-kiegészítőt, hogy ezzel érje el célját.

4. Cayenne bors fogfájásra

A cayenne borsot, mint gyógyszert az orvosi szakirodalomban nem említik a fogfájás enyhítésére, de sok háztartásban évtizedek óta használják a fájó fogak gyógyítása. Amikor a fogfájásra alkalmazzák, a cayenne bors a fájdalomtól megszabadít azzal, hogy kiüríti a P-anyagot az agyból, és fokozza a vér áramlását a foghoz. Ez a megnövekedett véráramlás biztosítja az oxigén és tápanyagok bejutását a sérült foghoz, gyorsítva gyógyulását.

Recept:

1 teáskanál őrölt cayenne bors

½ dl 50 %-os alkohol

Keverjünk egy teáskanál őrölt cayenne borsot az alkoholba, és hagyjuk, hogy legalább két héten át kiázzon - ez azt jelenti, hogy érdemes előre terveznie az esetleges problémás fogszuvasodásokat! Minden nap keverjük össze, vagy rázzuk össze a keveréket, és két hét múlva készen áll arra, hogy ezt az esetleges fogfájást kezeljük.

Egyszerűen 5 vagy 6 cseppet csepegjen egy vatta golyóra, és közvetlenül az érintett fogra helyezze. A hatás jelentősen fokozható, ha a keverékhez szegfűszeg olajat is teszünk, vagy az alkoholba őrölt szegfűszeg is beáztatunk.