Az MSM (metil-szulfonil-metán) más tudományos neveken is ismert, mint a dimetil-szulfon és a metil-szulfon. Kéntartalmú szerves vegyület, önmagában viszonylag nehezen bomló. Jelentős mennyiségű MSM található a légkörben az óceán felett. A növényeknek alapvetően alacsony az MSM szintje, ami alól a hagymafélék jelentenek kivételt.

Az MSM elsődleges értéke a szervezetben, hogy olyan biológiailag elérhető kénforrást bocsát rendelkezésre, amely minden növény és állat elengedhetetlen tápanyaga. A mágneses rezonancia (NMR) vizsgálatok azt mutatják, hogy az MSM átlépheti a vér/agy gátat, ami azt jelenti, hogy az MSM kapcsolt kiegészítései is beléphetnek az agyba.

Az MSM különböző forrásokból szerezhető be, beleértve az étrendet, a bélbaktériumokat és a szervezet saját anyagcseréjét. Az MSM általános étrendi forrása lehetnek a zöldségek, például fokhagyma és hagyma, amelyek magas kéntartalmú vegyületeket tartalmaznak. A tojások tartalmaznak még nagy mennyiségű MSM-et, különösen a sárgája. Az MSM további táplálkozási forrásai közé tartoznak a különböző diófélék és magvak.

Az MSM különböző táplálékkiegészítőkben kapható, tiszta formában és más tápanyagokkal kombinálva, mint például a kondroitin (http://myhealth.reblog.hu/izuletjavitas-1---kondroitin-szulfat) és a glükózamin. Ezek együttesen az ízületépítésért, épségéért felelősek a kollagénnel együtt.

ízület életkor táplálkozás MSM ízületjavítás ízület építés

Az MSM használata

Az ok, amiért sokan szedik az MSM-et, az az, hogy támogatja az ízületek működését, felépítését. Az MSM további alkalmazási területei közé tartozik az inak erősítése, támogatása, a mozgás helyreállítása és az időjárási érzékenység kezelése. Vannak, akik MSM-et is szednek például a testmozgás előtt, hogy javítsák az izmok renegerálását, különösen az aerob tevékenységeknél, mint a futás.

Egy klinikai vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy az MSM és egyéb tápanyagok kombinációja segíthet enyhíteni az inak kellemetlen érzését, feszülését, fájdalmát a lábakban, végtagokban.

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy szüksége lehet MSM-re

A gyenge ízületi funkció az egyik legerősebb jel az MSM fokozott beviteléhez. Néhány MSM hiányban szenvedő embernél megfigyelhető a betegségek lassú gyógyulása és a más betegségekre való hajlam. Az MSM hiány további jelei közé tartoznak az alacsony stressztűrő képesség és a gyenge immun funkciók.

A legtöbb ízületvédő készítményben megtalálható az MSM, komplett formában a többi hasznos anyaggal. Akik a saját testérzetüket, tapasztalataikat veszik figyelembe, többnyire egyedi dózisban szedik ezeket a termékeket. Számomra is a kapszuláknál, tablettáknál jóval nagyobb dózisok jelentettek biztos gyógyulást, ezért általában magamnak állítom össze a megfelelőnek bizonyuló adagokat. Érdemes a különböző termékek esetében a testreakciókat figyelni – persze több nap kivetítésében -, és ennek alapján kiválasztani a legmegfelelőbb terméket!

A következő blog a glükozamin használatára tér ki.

Egészséges ízület idős korban: http://myhealth.reblog.hu/egeszseges-izulet-idos-korban